Wanneer je hoogsensitief bent, kun je hier hinder van ondervinden, maar er zijn ook dingen die hier erg positief aan zijn en waar jij je voordeel mee kunt doen. Lees verder voor de valkuilen en de kracht van je hoogsensitiviteit.

Je valkuilen

De vele prikkels die je binnenkrijgt, kan stress en vermoeiend veroorzaken. Je wilt altijd graag anderen helpen, maar wanneer je je eigen energie niet beschermt, betrek je de problemen van een ander snel op jezelf en je soms er zelfs verantwoordelijk voor voelen. Hierdoor sta jij ook niet meer in je kracht. Het is nodig dat je jezelf dus leert afschermen voor een teveel aan prikkels en de energie van anderen. Alles komt harder bij je binnen. Denk aan; harde geluiden, menigten, pijn van jezelf en van de ander, bepaald drinken als koffie, bepaald eten. Je hebt er ook last van wanneer je niet op tijd eet of drinkt. Wanneer je het nieuws leest of een spannende film kijkt, kun je hier last van hebben. Last in de zin van het je teveel aantrekken en hier somber om worden. Terwijl je hier geen invloed op hebt dus de situatie niet kan veranderen. Ik lees hierom sinds december al geen nieuws meer. Ik moet zeggen, dit scheelt een boel onrust bij mij. Perfectionisme kan je ook in de weg zitten. Je vindt jezelf nooit goed genoeg waardoor je bijvoorbeeld maar de een na de andere opleiding blijft doen om nooit echt te starten met waar je voor leert. Je vindt het heel eng om dan als professional er echt te moeten staan. Terwijl wie weet nu echt alles. Het gaat erom dat jij de meerwetende bent op een bepaald vlak. Start en blijf ondertussen leren. Het is niet erg wanneer je niet alles weet. Je bent goed genoeg. 

Je kracht

Je hebt een sterk ontwikkeld inlevingsvermogen. Hierdoor trekken anderen snel naar je toe. Zij voelen zich begrepen. Je hoeft geen oplossing voor hen te zoeken maar een luisterend oor bieden. Dit is wat mensen vaak zoeken. Even hun hart luchten. 

Je bent zorgzaam en hebt vaak diepe gesprekken. Oppervlakkige gesprekken probeer je vaak te vermijden; zonde van je energie.  

Je merkt veel dingen op die anderen ontgaan dit kan je dienen in je werk of op persoonlijk vlak. Zoals hoe iemand zich voelt. Tijdens een wandeling geniet jij meer. Een ander ziet alleen het pad dat hij volgt. Jij ziet de bij op de bloem, de vlinder die rond fladdert, je hoort de wind door de bomen. Je ziet de kleine dingen en waardeert meer. Je geniet intenser!

Wanneer je je eigen energie kunt beschermen, heb je voor een ander veel te bieden. Jij staat in je kracht. Ook ben je zelf minder snel overprikkeld wanneer je een intentie zet om jezelf te beschermen tegen negatieve energieën. Hoe fijn is dit!

Je doet veel op intuïtie, doordat je veel aanvoelt. 

Je hebt gevoel voor humor. Ook ben je creatief, want jou valt veel op qua schoonheid van de natuur, kunst en dergelijke. Je hebt een grote verbeeldingskracht. Visualiseren kun jij goed, wat ook prettig is om tot rust te komen.

Kijk naar wat hoogsensitviteit voor je doet, in plaats van wat al je belemmeringen daardoor zijn. Met een positieve mindset trek je ook meer positiviteit aan. Ga na wat voor jou werkt om tot rust te komen en wissel gedurende de dag activiteiten af qua rust en drukte. Zo kom je meer energiek de dag door. 

Chat openen
Hai!

Heb je een vraag over één van de diensten die ik aanbied of wil je een healing of cursus boeken, stuur mij dan een berichtje.

Liefs,
Laura