Iedereen heeft ze, maar iedere persoon gaat er anders mee om; emoties.

Wanneer je je hart laat spreken, komt je emotionele geest naar voren. Emoties worden heftiger wanneer je hier niet naar luistert. Laat je emoties toe en doorvoel ze. Wanneer je alles wegstopt, hoopt het zich op in je lichaam met allerlei klachten tot gevolg. Ook ga je dan steeds verder weg van je ware zelf, met je innerlijke wereld. Ontwijk jij bepaalde situaties om weg te blijven van een bepaalde emotie? Op korte termijn levert het je op dat je niet die, voor jou vervelende, emotie hoeft te voelen. Maar op de lange termijn houdt het je weg van een hoop nieuwe ervaringen. 

Hoe uit je je bij welk gevoel en is dit hoe je het zou willen of kun je hier iets aan veranderen. Soms kan het fijn zijn om met iemand te praten of je emoties van je af te schrijven. Zorg goed voor jezelf dus vraag op tijd aandacht en hulp wanneer je dit nodig hebt. 

Tip: Je kunt een soortgelijke situatie uit het verleden voor je nemen en bedenken hoe je toen handelde. Hielp je dit toen? Handel dan nu net zo? Hielp dit niet? Ga dan na wat wel zou kunnen helpen? 

Je hoeft natuurlijk niet alles te delen met iedereen, maar heb je net iets heftigs meegemaakt, dan kan het helpen in je verwerking om er met anderen over te praten. Deel je je emoties met een ander, verdiept dit ook de band tussen jou en de ander. Je gevoelens tonen en delen met iemand is niet iets om voor te schamen maar het getuigt van kracht. 

Blijf dicht bij jezelf en dus ook je emoties, op deze wijze blijf je in balans. Je emoties zijn er niet voor niets en geven iets aan. Dat je ergens om rouwt, dat je gekwetst bent, dat je opgelucht bent, et cetera. Dus ga na wat je voelt en houdt het bij jezelf. Ben je geïrriteerd door iemand geef dit dan aan met: “Ik voel dit omdat ik iets anders had verwacht.” Dit komt vriendelijk over dan wanneer je begint met; “Jij doet altijd zo vervelend.” De ander voelt zich dan aangevallen. 

Verzet je je tegen je emoties, komen ze later heftiger terug. Het komt er ooit een keer uit. Vaak dan in het geval van een driftbui. Dit lucht erg op, maar gezonder is het om je emoties toe te laten wanneer ze opkomen. Je leert ook jezelf beter kennen hierdoor. Wat raakt je en hoe reageer je hierop. Is dit wenselijk? 

Hoe ga jij om met je emoties en kijk jij wel eens naar de boodschap erachter?

Chat openen
Hai!

Heb je een vraag over één van de diensten die ik aanbied of wil je een healing of cursus boeken, stuur mij dan een berichtje.

Liefs,
Laura