Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen. Het scheelt dat ik het ook leuk vind om iets nieuws te leren.

Je bent nooit te oud om te leren. Toen ik 33 was, startte ik aan het zij-instroomtraject dat twee jaar duurde. Op mijn 35ste studeerde ik dus af. Het was pittig om weer zoiets intensiefs te doen met daarbij een carrièreswitch maar het gaf mij ook wel een kick dat ik hiervoor durfde te gaan.

Ik had er nooit over gedacht om leerkracht te worden, maar zag een oproep dat er mensen gezocht werden voor dit traject en ik miste heel erg de uitdaging in de kinderopvang. Ik besloot in het diepe te stappen en hier vol voor te gaan, ongeacht dat ik mijn leven op zijn kop gooide voor iets waarvan ik niet zeker was dat ik het leuk zou gaan vinden.

Het helpt dat je al veel levenservaring hebt opgedaan. Dit neemt je natuurlijk ook mee. Ik zorgde ervoor dat ik alles op tijd maakte en inleverde, omdat ik uit ervaring weet dat je anders een achterstand oploopt en ik dan niet wist of ik de opleiding in de gestelde tijd zou gaan halen. Hier heb ik mij netjes aan gehouden en met een 7 voor mijn eindassessment sloot ik de pabo af.

Tijdens dit traject volgde ik reiki cursussen, een mindfulness opleiding en NLP. Sinds kort heb ik hier ook het diploma op de foto aan toegevoegd, namelijk coaching met de specialisatie hoogsensitiviteit.

Terwijl ik deze opleidingen deed, leerde ik ook veel meer over mijzelf. Waarom ik soms op een bepaalde manier reageer, . Het maakte mij bewuster en ik groeide hier naast dat ik steeds meer kennis kreeg, ook emotioneel van. Vooral de reiki cursussen hebben mij veel gebracht. Lees hierover in mijn blog: https://www.reikibyrenes.nl/uncategorized/wat-kan-reiki-voor-je-betekenen/

Dit was de eerste opleiding die ik deed als moeder. Tijdens Tom zijn slaapjes leerde ik en diende mijn huiswerk in. Ik heb heel veel tijdens de zomervakantie kunnen doen (lees: vijf weken vrij want ik ben leerkracht). Als ik iets wil, ga ik ervoor en maak ik het af! Trots op mijzelf! Én hierdoor kon ik mijn aanbod veranderen in iets wat ik al heel graag wilde; meer verdieping en mensen een transformatie laten maken door reiki healing i.c.m. coaching, want dit levert zo’n positieve verandering op.

Ik wil je ook nog even wijzen op het STAP-budget bij het UWV. Je kunt ieder jaar voor € 1000 een opleiding doen. Op deze manier kun je jezelf blijven ontwikkelen wat je meer kans biedt je baan te behouden, van baan te veranderen of werk te zoeken. Kijk online goed welke opleidingen hieronder vallen. Er zit voor iedereen wel iets interessants bij.

Blijf jij jezelf ontwikkelen? Maak jij al gebruik van het STAP-budget?

Chat openen
Hai!

Heb je een vraag over één van de diensten die ik aanbied of wil je een healing of cursus boeken, stuur mij dan een berichtje.

Liefs,
Laura