Heb je ooit gehoord van reiki? Het is een oude Japanse techniek die gericht is op het bevorderen van genezing en welzijn door middel van energieoverdracht. Sommige mensen vinden het zweverig of raar klinken, maar er zijn eigenlijk logische redenen waarom reiki waardevol en effectief kan zijn, namelijk:

  1. Energie bestaat echt: reiki is universele levensenergie die door alles stroomt. Klinkt dat zweverig? Eigenlijk niet! Energie is iets wat echt bestaat en wetenschappers hebben bewezen dat het verschillende vormen kan aannemen, zoals warmte, licht en elektriciteit.
  2. Ons lichaam heeft elektrische signalen: Wist je dat ons lichaam elektriciteit gebruikt om dingen te regelen? Ons hart klopt bijvoorbeeld door elektrische signalen. Wetenschappers kunnen deze signalen meten en ze zijn belangrijk voor hoe ons lichaam werkt. Reiki-beoefenaars denken dat ze deze interne energie kunnen voelen en beïnvloeden om genezing te bevorderen.
  3. Ontspanning is goed voor ons: reiki kan helpen om diepe ontspanning te bereiken. En wist je dat ontspanning goed is voor ons lichaam en onze geest? Het kan onze bloeddruk verlagen, onze hartslag vertragen en stress verminderen. Reiki-sessies creëren een rustige en kalmerende omgeving waarin we kunnen ontspannen en ons beter voelen.
  4. Reiki als aanvulling op andere behandelingen: reiki kan ook samenwerken met andere medische behandelingen. Steeds meer ziekenhuizen en zorginstellingen bieden reiki aan omdat ze positieve resultaten zien bij patiënten. Het vervangt geen traditionele medische zorg, maar kan een waardevolle aanvulling zijn.
  5. Mensen hebben goede ervaringen: Veel mensen die reiki hebben geprobeerd, hebben positieve dingen te zeggen. Ze voelen zich ontspannen, verlicht en energiek na een reiki-sessie. Hun fysieke en emotionele welzijn verbetert. Hoewel dit geen wetenschappelijk bewijs is, is het toch belangrijk omdat het laat zien dat reiki mensen kan helpen.

Sommige mensen zijn misschien sceptisch over reiki vanwege de onzichtbare aard van energieoverdracht en de associatie met alternatieve geneeswijzen. Maar als we naar de wetenschappelijke concepten kijken, de voordelen van ontspanning en de positieve ervaringen van mensen, zien we dat reiki geen rare of zweverige praktijk is. Het kan een waardevolle aanvulling zijn op onze gezondheid en ons welzijn.

Het is altijd goed om open te staan voor verschillende benaderingen van gezondheid en welzijn. Als je nieuwsgierig bent, kijk dan even verder op mijn site of stuur een mail naar reikibyrenes@gmail.com

Chat openen
Hai!

Heb je een vraag over één van de diensten die ik aanbied of wil je een healing of cursus boeken, stuur mij dan een berichtje.

Liefs,
Laura