Je hoogsensitiviteit kan zich via de verschillende zintuigen uiten. 

Zien

Je bent hoogsensitief voor wat je ziet. 

Je ergert je wanneer iets scheef staat, al is het maar 1 millimeter. Je hebt oog voor detail, weinig ontgaat jou. Je kunt erg genieten van mooie beelden en hebt oog voor kleurgebruik. Licht en kleuren kunnen als fel en intens ervaren worden.

Horen

Je bent hoogsensitief voor geluid. 

Misselijk worden van een schel geluid, je irriteren aan het zachte getik van een klok waardoor je je niet kan concentreren. Plaatsen als een zwembad, discotheek en kermis zijn erg lawaaierig waardoor je hier vaak liever niet veel tijd doorbrengt. Doe je dit wel, heb je daarna tijd nodig om weer tot rust te komen.

Maar je kunt ook erg genieten van mooie muziek of juist van complete stilte. 

Ruiken

Je bent hoogsensitief voor geuren.

Je kunt het als niet prettig ervaren wanneer mensen parfum ophebben. Het er zelfs benauwd van krijgen. Vaak kun je ook niet goed tegen de geur van zweet. Je ruikt dit beter en wordt er onpasselijk van. Of juist genieten van de geur na een regenbui. 

Proeven

Je bent hoogsensitief voor smaken.

Extra genieten van lekker eten omdat je alle samen veel beter proeft. Maar wanneer je iets vies vindt, proef je dit ook beter dan anderen. Ook proef je beter de texturen en kun jij bijvoorbeeld geen rijst eten omdat je bijvoorbeeld die textuur niet kunt verdragen.  

Voelen

Je bent hoogsensitief voor aanrakingen.

Je kunt vaak niet tegen wollen kleding en irriteert je aan labeltjes van je kleding. Ook bepaalde structuren van eten vindt je soms niet prettig waardoor je bijvoorbeeld geen rijst eet. Je kunt genieten van onder een zacht kleedje liggen op de bank of het aaien van de hond. Ook naadjes in je sokken ervaar je als vervelend.

Evenwicht

Je kunt als mens waarnemen wat boven, onder, links, rechts, voor en achter is met je evenwichtsorgaan.

Goed de balans houden wanneer je iets bouwt als een kaartenhuis. Dit is een voordeel hiervan. Maar je kunt ook reisziekte hebben, zoals wagenziekte of zeeziek.  

Intuïtie

Dit is  niet tastbaar maar wel heel sterk ontwikkeld. Je voelt gevoelens van anderen vaak aan en bent gevoelig voor sferen.

Wat herken je hiervan bij jezelf? Welke zintuigen zijn bij jou het meest ontwikkeld?

Chat openen
Hai!

Heb je een vraag over één van de diensten die ik aanbied of wil je een healing of cursus boeken, stuur mij dan een berichtje.

Liefs,
Laura