Een van de grootste uitdagingen voor hoogsensitieve leerkrachten is het jongleren met verschillende taken en verantwoordelijkheden. Om effectief te zijn in je werk en tegelijkertijd je energie te behouden, is het essentieel om je taken te prioriteren en te plannen.

Begin met het maken van een overzicht van alle taken die je moet uitvoeren. Dit kan variëren van lesvoorbereiding en het beantwoorden van e-mails tot het bijhouden van de voortgang van individuele leerlingen. Zodra je een volledige lijst hebt, identificeer dan de taken die de hoogste prioriteit hebben en die het meest urgent zijn.

Om je te helpen bij het bepalen van prioriteiten, kun je gebruikmaken van verschillende methoden, zoals de Eisenhower-matrix of de ABCDE-methode. Deze technieken helpen je om onderscheid te maken tussen wat belangrijk en dringend is, en wat minder belangrijk of urgent is.

Als je eenmaal je prioriteiten hebt vastgesteld, maak dan een plan van aanpak. Bepaal welke taken je als eerste moet aanpakken en welke later kunnen worden afgehandeld. Zorg ervoor dat je realistische doelen stelt en wees niet bang om taken te delegeren of uit te stellen als dat nodig is.

Door je taken te prioriteren en te plannen, kun je je energie richten op de belangrijkste taken en voorkomen dat je jezelf overweldigt met te veel tegelijk. Op die manier kun je effectiever zijn in je werk en meer voldoening halen uit wat je doet. Met deze aanpak kun je als hoogsensitieve leerkracht beter omgaan met de uitdagingen van het onderwijs.

Als je meer wilt leren over effectieve methoden om prioriteiten te stellen en je taken beter te beheren als hoogsensitieve leerkracht, dan nodig ik je uit om deel te nemen aan mijn online cursus ‘Sensitief Sterk’. In deze cursus worden niet alleen de Eisenhower-matrix en de ABCDE-methode uitgebreid besproken, maar krijg je ook praktische tips en strategieën om je emotionele intelligentie te versterken, zodat je beter kunt omgaan met de uitdagingen van het onderwijsleven. Mail naar reikibyrenes@gmail.com om je aan te melden en voor je eventuele vragen.

Chat openen
Hai!

Heb je een vraag over één van de diensten die ik aanbied of wil je een healing of cursus boeken, stuur mij dan een berichtje.

Liefs,
Laura