Hoogsensitieve kinderen (en natuurlijk ook volwassenen) voelen goed met andere mensen mee. Zij voelen haarfijn aan hoe het met anderen gaat. Je kind voelt het als twee mensen vriendelijk tegen elkaar doen maar eigenlijk ruzie hebben. Of wanneer de juf zegt dat iets niet mag maar het eigenlijk niet zo belangrijk vindt.

Wanneer kinderen in de klas ruzie hebben, kan je zoon of dochter verdrietig worden. Ook verjaardagen kunnen als pittig ervaren worden doordat iedereen heel blij is en uitbundig doet: hard zingen en drukte. Misschien trekt je kind zich dan het liefste even terug.

Ook negativiteit op de tv trekt hij/zij zich aan en kan daar dagenlang last van hebben. Het is voor je zoon of dochter hier lastig te begrijpen waarom anderen daar geen last van hebben.

Het kan soms ook fijn zijn om anderen aan te voelen omdat je kind hierdoor goed kan inschatten wat er gaat gebeuren en of hij/zij iemand kan vertrouwen. Moeilijk kan het zijn wanneer mensen iets anders zeggen dan zij bedoelen. Wat zij zeggen klopt dat niet met wat je zoon of dochter aanvoelt. Hij/zij kan zich alleen voelen omdat zijn of haar klasgenoten dit meestal niet opmerken.

Wanneer je kind na school thuis komt, kan het (vaak) voorkomen dat hij/zij echt even stoom moet afblazen. Wat zich vaak dan uit in de emotie boos. Boos op alles en iedereen, niets is goed. Je zoon of dochter is overprikkeld.

Wat je hier aan kunt doen is hem/haar onder de douche zetten. Letterlijk even alle prikkels afspoelen. Dit kun je ook visualiseren samen met je kind of wanneer hij/zij wat ouder is, je kind alleen. Verder is het dan prettig om de natuur in te gaan; weinig prikkels. Ook op blote voeten lopen, kan helpen. Even goed gronden. Dit zijn drie korte tips die direct in te zetten zijn.

Welke dingen herken jij uit deze post? Zet jij al een van deze drie tips in om je zoon of dochter te helpen de overtollige prikkels los te laten?

Chat openen
Hai!

Heb je een vraag over één van de diensten die ik aanbied of wil je een healing of cursus boeken, stuur mij dan een berichtje.

Liefs,
Laura