“Vroeger” was ik een verlegen meisje. Dat werd gezegd. Ik keek gewoon graag de kat uit de boom en stond niet graag in de belangsteling. Wanneer ik een beurt kreeg, werd ik knalrood en kwam ik vaak niet uit mijn woorden. Ik droomde ook veel. Ik staarde naar buiten en mijn gedachten dwaalden weg.

Ik heb een keer op de basisschool straf gekregen omdat ik na verschillende waarschuwingen nog bleef praten. Ik moest even apart zitten. Ik begon te huilen en schaamde mij heel erg. “Dit overkwam mij nooit. Wat moesten de andere kinderen wel van mij denken. Oh, de meester vond mij vast erg vervelend. Maar ik ben helemaal niet vervelend. Ik doe juist altijd zo mijn best.” Dit heeft zoveel indruk gemaakt dat ik dit moment nog precies voor mij kan halen. De meester die dit zei was op dat moment ook de directeur van de school. Hij viel een dag in voor een zieke juf. Ik kan hem nog precies voor mij halen.

Deze situatie komt natuurlijk dagelijks voor en had niet veel indruk hoeven hebben. Sommige kinderen uit mijn klas zaten immers een aantal keer per week apart om deze reden of iets dat nog meer stoorde.

Wanneer je hoogsensitief bent, komen prikkels harder binnen en deze verwerk je ook diepgaander. Straffen kunnen dus ook harder binnenkomen. Je weet precies wat wel en niet mag.

Nu kun je ook als kind op een gegeven moment overprikkeld zijn op school. Vaak uit zich dat thuis. Op school gaat het goed en houdt hij/zij zich aan de regels maar zodra hij/zij thuis is komt de driftaanval. Wat op dat moment helpt is uit laten razen. Tijdens zo’n bui komt wat je zegt niet binnen bij je kind. Geef hierna je kind een knuffel en toon begrip. Je kind wil begrepen worden. Help hem/haar omgaan met hoogsensitiviteit. Help je kind ook zijn of haar emoties te begrijpen. Deze kunnen snel omslaan van verdrietig naar boos en dan weer doorgaan naar blij.

Begrip zorgt voor verbinding. Je kind heeft je nodig. Toon begrip en help hem of haar zijn emoties onder woorden te brengen. Natuurlijk kun je je kind wel wijzen op regels en grijp in wanneer het gedrag ontoelaatbaar is. Maar het sleutelwoord hierin is “begrip”. Hij/zij wil begrepen worden.

Herken jij dit bij je kind of juist bij jezelf? Hoe jij als klein meisje was op school?

Ik deel tijdens mijn masterclass “Van overprikkeld naar energiek” op 7 december om 20.00 uur tips en doe oefeningen om jezelf te ontladen wanneer je overprikkeld bent én natuurlijk ook om je hiertegen zoveel mogelijk te beschermen. Deze zijn ook in te zetten voor je kinderen. De masterclass is gratis.

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar reikibyrenes@gmail.com of stuur een DM op mijn instagrampagina https://www.instagram.com/reiki_by_renes_/

Chat openen
Hai!

Heb je een vraag over één van de diensten die ik aanbied of wil je een healing of cursus boeken, stuur mij dan een berichtje.

Liefs,
Laura