Ik wil een situatie met je delen, die je waarschijnlijk wel bekend voorkomt. Ik neem je mee in hoe ik mij voelde én welke gedachten er in mij omgingen toen ik het Rijksmuseum bezocht een paar jaar geleden.

“Ik loop in het Rijksmuseum in Amsterdam. Wat is het hier groot! Vroeger met school ben ik hier wel eens geweest, maar dat kan ik mij amper meer herinneren. Ik heb er zin in om alles te bekijken, ook al ga ik niet snel naar een museum waar vooral schilderijen hangen.”

“Het eerste dat mij opvalt zijn de mensen. Overal waar ik kijk zie ik mensen. Groot, klein, jong, oud. Ik zie wat ze dragen, hoe ze kijken. Ook voel ik hun energie. Oh volgens mij hebben zij net ruzie gehad. Ik voel een afstand tussen hen. Vervolgens hoor ik gehuil van een kind van een jaar of drie. Hmm…ik voel mij al minder vrolijk dan vanmorgen. Oké, rustig blijven ademen.”

“Ik loop van het ene schilderij naar het andere. Al voor de volgende verdieping weet ik eigenlijk niet meer waar ik moet kijken. Overal mensen en natuurlijk ook aardig wat schilderijen die ik allemaal even bekijk. Op de volgende verdieping kijk ik nog maar af en toe bij een schilderij en verder kijk ik alleen maar naar hoe groot het hier is. Wat een ruimte, maar wat is het hier vol qua mensen. Mijn hoofd kan alle prikkels niet meer verwerken.”

“Tijdens de lunch ben ik moe en gaap ik alleen nog maar. Ik hoef de rest eigenlijk niet per se meer te zien. Het is klaar. Ik ben moe en heb ook geen zin meer. Ik had er vanmorgen veel zin in, maar kan er nu niet meer van genieten. Ik besluit even een rondje te wandelen in het Vondelpark om vervolgens verder bij te komen op een bankje met uitzicht op het groen. Ah, dit voelt beter. Langzaam kom ik bij van alle drukte en opgelopen prikkels.”

Gelukkig weet ik nu wat ik kan doen om mijzelf tegen een teveel aan prikkels te beschermen. Wil jij ook een aantal oefeningen leren die je helpen? Op woensdagavond 7 december om 20.00 uur geef ik de Masterclass “Van overprikkeld naar energiek.” Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar reikibyrenes@gmail.com of stuur een DM via mijn instagrampagina https://www.instagram.com/reiki_by_renes_/

Chat openen
Hai!

Heb je een vraag over één van de diensten die ik aanbied of wil je een healing of cursus boeken, stuur mij dan een berichtje.

Liefs,
Laura