“Vandaag herinner ik me mijn eerste dag voor de klas, alweer vijf jaar geleden. Mijn werkdagen vielen op woensdag, donderdag en vrijdag, waarbij mijn duo en ik op woensdag een overlapping hadden. Zij vertrok om 12 uur en ik stond de laatste twee uur alleen voor de klas.

De ochtend verliep vlot met mijn ervaren collega aan mijn zijde. Maar toen zij vertrok en het einde van de dag naderde, voelde ik een golf van onzekerheid opkomen.

Vragen als ‘Welke uitgang gebruiken de kinderen om naar huis te gaan?’ en ‘Waar moet ik precies staan met de kinderen?’ begonnen door mijn hoofd te spoken. Ik realiseerde me dat ik dit niet eerder had besproken en voelde me overweldigd.

Daar bovenop was er ook nog de angst dat ouders bij het ophalen vragen aan mij zouden stellen waar ik geen antwoord op had, aangezien ik pas de week erop aan de Pabo begon. Ik kwam uit de kinderopvang, waar ik tien jaar had gewerkt. Deze ervaring was mijn basis, maar ik had geen enkele ervaring in de onderwijswereld.

Natuurlijk had ik me, zoals vaak, druk gemaakt om niets, want geen ouder had een vraag en het naar huis gaan verliep prima. Na school was ik blij dat de dag erop zat, maar ik vond het ook heel stoer dat ik deze hele enge maar mooie stap toch had gezet. Ik wilde immers meer uitdaging.

Maar terwijl de dag ten einde liep, merkte ik dat mijn onzekerheid weer terugkwam. Zekerheid en onzekerheid wisselden elkaar weer af…

Oh, maar morgen sta ik helemaal alleen…”

Benieuwd naar jouw ervaringen! Hoe heb jij jouw eerste dag voor de klas ervaren? Deel jouw verhaal in de reacties hieronder. Laten we van elkaar leren en elkaar inspireren!

Chat openen
Hai!

Heb je een vraag over één van de diensten die ik aanbied of wil je een healing of cursus boeken, stuur mij dan een berichtje.

Liefs,
Laura