Je huid is het grootste zintuig dat je hebt. Je huid kan heel prikkelgevoelig zijn. Als je hoogsensitief bent, ben je hier extra gevoelig voor. 

Zo kun je de volgende dingen vervelend vinden: 

  • Labels
  • Wollen trui 
  • Naadjes sokken
  • Vieze kleding
  • Natte kleding 
  • (Strakke) spijkerbroeken

Hieronder een paar dingen die ik niet goed kan verdragen op mijn huid. Ik ben benieuwd of jij je hierin herkent.

Qua kleding zijn dit verschillende dingen. Ik vind het vervelend wanneer ik een label tegen mijn huid heb. Vooral in shirts. Gelukkig kriebelen ze niet altijd. Ik knip ze eruit, maar soms prikt/kriebelt dit erna nog meer. In dit geval trekt ik er een ander shirtje onder aan mocht dit staan. Vaak in de winter onder een trui dus.

Wanneer het naadje van mijn sok of panty scheef zit, zodat ik die naad ook voel, raak ik geïrriteerd. Of afzakkende korte sokken in sneakers. Dit vind ik zo naar, zeker wanneer dit een aantal keer na elkaar gebeurd. Toen dit een keer gebeurde heb ik op straat mijn sokken uitgetrokken en deze in de dichtst bijzijnde prullenbak gegooid. 

Een wollen trui kan ik ook niet op mijn huid verdragen. Ik doe hier altijd een shirt met lange mouwen onder aan.  

Op het strand heb ik weer last van andere dingen, namelijk zand onder mijn nagels. Ik vind dit een naar gevoel en probeer dit zo snel mogelijk weg te halen. Wat natuurlijk niet te doen is met zoveel zand om je heen. Ook kan ik geen minuut stil liggen. Ik heb altijd het gevoel dat er iets kriebelt op mijn lijf. Het lijkt alsof er dan een vlieg landt op mijn been, maar er is niets te zien. Wat ertoe leidt dat ik continu blijf bewegen. Waarschijnlijk zijn het gewoon zandkorrels. Maar je snapt dat ik niet urenlang rustig kan liggen. Dit betekent niet dat ik niet graag naar het strand ga. Sterker nog ik vind het heerlijk. Het staren naar de zee en de zon op mijn huid.

Wat herken jij hiervan?

Chat openen
Hai!

Heb je een vraag over één van de diensten die ik aanbied of wil je een healing of cursus boeken, stuur mij dan een berichtje.

Liefs,
Laura