Reiki voor kinderen

Meer rust door het loslaten van prikkels.

Herkenbaar bij je kind?

 • Hij/zij komt thuis uit school en krijgt direct een driftaanval.
 • Slecht/onrustig slapen en dromen.
 • Bedplassen/broekplassen
 • Onzeker
 • Concentratieproblemen
 • Stil en teruggetrokken
 • Veel huilen
 • Neemt stemmingen van anderen over

Zit jij met je handen in het haar en heb je al van alles geprobeerd om je zoon of dochter te helpen?

Reiki kan hulp bieden.

Ik kan op afstand behandelen wat betekent dat je zoon of dochter in zijn of haar veilige omgeving kan blijven. Ik kan hem/haar behandelen tijdens het slapen.

Let op: reiki is geen vervanger van de reguliere geneeskunde maar kan hier wel een mooie aanvulling op zijn. 

Wat kan reiki voor je kind betekenen?

 • Zekerder worden
 • Minder tot geen ongelukjes meer (bedplassen/broekplassen)
 • Meer rust
 • Rustiger slapen, minder nachtmerries
 • Betere focus
 • Minder angsten
 • Voorkomen of verminderen van driftbuien
 • Afschermen voor stemmingen van anderen en negatieve energieën.

 

 

Je zoon of dochter is hoogsensitief. Hij/zij is zeer gevoelig voor sferen en erg oplettend. Een ander wordt goed aangevoeld. Soms zo goed dat de stemming van een ander overgenomen wordt en eigenlijk niet meer duidelijk is welke emotie van wie is. Wanneer je hoogsensitief bent, kun je erg diep over dingen nadenken waardoor je soms zo wordt meegenomen in een verhaal dat je je ook zo kunt gaan voelen als de hoofdpersoon. Zij worden echt in een verhaal “gezogen” en identificeren zich helemaal met de hoofdpersoon. Hij/zij heeft vaak een sterke connectie met de natuur. Hier komt je kind tot rust.

Een schooldag kan voor hen heel pittig zijn; zowel de geluiden van hun klasgenoten krijgen zij binnen als alle informatie die zijn die dag aangeleerd krijgen van hun juf of meester. Zij krijgen dus veel lesstof binnen, die zij behoren te verwerken en ook direct toe te passen door het maken van opdrachten. Er komen dus veel prikkels binnen via hun ogen en oren. Alles komt intenser binnen. Is er ruzie tussen een paar klasgenoten, heeft dat vaak ook veel invloed op hem of haar. Er hoeft niet eens iets gezegd te worden, maar dit wordt aangevoeld. Van een vrolijk kind kan hij/zij hierdoor veranderen in een verdrietig of somber iemand. Terwijl dit gevoel dan niets met je kind te maken heeft. De informatie die binnenkomt is vaak emotioneel gekleurd en deze worden dieper verwerkt waardoor hun emoties ook intens kunnen zijn. Van rustig naar heel boos.

Denk ook aan alles wat er in de wereld speelt op dit moment. Dit krijgt je zoon of dochter ook mee en dit roept ook allerlei negatieve gevoelens bij hem of haar op, die zich kunnen vastzetten in hun lichaam waar zij ook weer allemaal klachten door kunnen krijgen als hoofdpijn, buikpijn, angstig worden… Zou het niet prettig zijn wanneer dit gevoel bij de ander blijft en niet overgenomen wordt door je zoon of dochter?

Je kind heeft meer tijd nodig om alles wat hij/zij binnen gekregen heeft aan prikkels te verwerken. Hij/zij weet vaak niet hoe om te gaan met al die prikkels wat dus tot frustratie kan leiden en allerlei andere dingen als broekplassen, angstig worden, erg boos, zijn erg moe, zenuwachtig… Noem maar op. Negatieve gevoelens nemen dan de overhand. Dit zie je onder andere vlak na schooltijd door bijvoorbeeld het krijgen van een driftbui. Je kind is overweldigd door al deze prikkels en heeft meer prikkels binnen gekregen dan hij of zij aankon.

 

Hoe mooi zou het zijn wanneer jouw kind thuiskomt uit school en hier nog lekker kan spelen, in plaats van driftig te worden. Dat hij/zij zichzelf durft te zijn, beter slaapt en meer rust gevonden lijkt te hebben. Geen gefrustreerd kind meer zien die zichzelf in de weg zit en zwaar overprikkeld is.

Dit werkt dan ook door in je gezin, op school en in andere situaties. Hoe fijn is dit!

Maak direct een afspraak voor een reiki healing: 

Omarm je hoogsensitiviteit
Chat openen
Hai!

Heb je een vraag over één van de diensten die ik aanbied of wil je een healing of cursus boeken, stuur mij dan een berichtje.

Liefs,
Laura