Reiki healing

Hoe fijn is het wanneer je door reiki meer rust ervaart?

Je gaat van:

  • heel moe naar vol energie!
  • van onrustig naar rust
  • heel moe na een activiteit naar voldoende energie om je dag te vervolgen
  • het overnemen van de energie van anderen naar het blijven bij je eigen energie
  • het oppikken van de sfeer ergens naar het blijven bij je eigen gevoel
  • bijkomen na het winkelen naar het rustig vervolgen van je dag
1. Wat is reiki?

Dit woord bestaat uit het Japanse karakters Rei en Ki. Rei staat voor universeel en Ki levensenergie.

Reiki is dus universele levensenergie. Het is een Japanse geneeswijze. De Japanse naam is Usui Shiki Ryoho. Het is een spirituele manier om te helen. Het werkt door middel van handoplegging. Reiki-energie is een spirituele energie, die precies doet wat op dat moment voor iemand het beste is. De energie stroomt daar waar het nodig is. Ik laat de universele energie door me heen stromen, dus ik geef niet mijn eigen energie weg. Ik ben het doorgeefkanaal.

2. De geschiedenis van reiki

Mikao Usui ontdekte het Usui Reiki systeem. Hij is geboren op 15 augustus 1865 in Japan. Hij deelde zijn spirituele lessen als onderdeel naar het pad der Verlichting. Tijdens een 21-daagse vastenmeditatie op de berg Kurama Yama had Mikao op de laatste dag een visioen die hem de laatste inzichten gaf om zijn methode van handoplegging te voltooien. De Reiki kwam daarna eerst naar Hawai. Hierna naar de Verenigde Staten en Canada om vervolgens naar Europa te komen. Pas sinds 1984 is Reiki in Nederland waar in 1986 de eerste Reiki masters werden ingewijd.

3. Wat voel je tijdens een reiki healing?

Dit is per persoon verschillend. De een voelt niets, de ander wordt heel relaxed. Je kunt de energie voelen stromen, tintelingen voelen, warmte, kou, een rommelende buik etcetera. Wanneer ikzelf een behandeling onderga, voel ik de energie letterlijk stromen en warmte. Ook ervaar ik erna een enorme rust.

Mensen die de gewoonte hebben hun gevoelens te verdringen voelen vaak weinig tot niets, omdat zij het contact met hun lichaam verliezen. Maar de Reiki energie werkt altijd.

4. Wat is reiki niet?

Reiki is geen vervanger van de reguliere geneeskunde, maar kan wel een aanvulling hierop zijn.

5. Wanneer geen reiki healing?

Het is beter om geen Reiki healing te krijgen wanneer je een pacemaker hebt. Deze zou namelijk van ritme kunnen veranderen.

Wanneer je medicijnen slikt die bevorderend zijn voor je gezondheid is het niet verstandig. Omdat de reiki energie de medicijnen eerder afbreekt dan dat het lichaam ze kan opnemen. Dit is ook van toepassing bij mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan.

De healing

Tijdens een reiki healing maak ik gebruik van verschillende vormen van reiki; namelijk reiki Usui, reiki Gold en reiki Purple.

Reiki Gold: Deze vorm van reiki beschermt je tegen het negatieve en omringt je met het positieve. Angstgevoelens, negativiteit en spanning worden verminderd. Daarnaast biedt dit bescherming tegen ongewenste energieën door het gouden licht dat je gaat omringen na een healing.

Reiki Purple: deze vorm van reiki is heel goed om in te zetten bij het oplossen van blokkades. 

 

 

Healing op afstand

Lees hier wat anderen ervaren hebben tijdens een reiki healing:

Healing op afstand

De naam zegt het al, bij een healing op afstand is de Reiki behandelaar niet fysiek aanwezig bij de cliënt. De grootte van de afstand tussen mij en de cliënt maakt niet uit. De cliënt kan in dezelfde straat wonen, een dorp verderop of zelfs aan de andere kant van de wereld. Door middel van het gebruik van symbolen stuur ik de universele energie naar degene die ik behandel. Ik zet hier ook een intentie bij.

Healing op afstand

Healing op afstand

Wat doe je als client tijdens de healing?

Een paar minuten voor het afgesproken tijdstip zoek je een rustig plekje op waar je gaat zitten of liggen en laat je je gedachten voorbij gaan. Laat het gewoon over je heenkomen. Reiki werkt reinigend waardoor er veel afvalstoffen kunnen vrijkomen. Het is daarom belangrijk om veel water te drinken om deze af te kunnen voeren. De reiki energie kan nog dagen nawerken.

Indien gewenst kunnen we videobellen tijdens de healing.

Direct na de healing neem ik contact met je op over wat ik doorgekregen heb. Natuurlijk ben ik ook benieuwd hoe jij de healing ervaren hebt.

Voordelen healing op afstand

Wanneer iemand op grote afstand van de behandelaar woont of niet in staat is om langs te komen vanwege ziekte en dergelijke, is de healing op afstand perfect.

Of wanneer je reiki wilt ontvangen voor een bepaalde situatie, zoals een examen of sollicitatiegesprek. Door de reiki zul je meer ontspannen zijn. De healing kan dan zowel voor als tijdens de situatie waarvoor de cliënt steun zoekt, gegeven worden.

Het kan ook zo zijn dat je het spannend vind om voor de eerste keer met Reiki in aanraking te komen en de healing liever wilt ervaren in de veiligheid van je eigen omgeving.

Afgelopen week ontving ik een Reiki afstandshealing van Laura. Normaliter voel ik niet zoveel en nu merkte ik direct een warme gloed op. Tintelingen over mijn rug en later mijn benen. Het was een hele fijne ervaring.

Nadien voelde ik me rustig en kon merken dat Laura overtollige energie in mijn hoofd weg had genomen. De woorden die ze schreef ontroerden me omdat ik ze ook ‘kon voelen’, zo puur en oprecht. De kaarten die ik mocht ontvangen resoneerden als een malle.

De healing was weer even een stukje bewustwording en ontspanning tegelijk. Heerlijk! Dank je wel =)

Jantine

by Jantine

Ik heb een afstandsbehandeling van Laura gekregen. Ik ga momenteel door een moeilijke en stressvolle periode; slaap slecht en een vol hoofd. Tijdens de behandeling werd ik steeds rustiger en voelde ik mijn lichaam steeds zwaarder en meer ontspannen worden.

Daarna legde ze de vinger precies op de zere plekken. De kaart die ze trok vond ik erg mooi.

Een hele fijne ervaring, die ik zeker nog eens wil ervaren!

Mooi mens ben je Laura!

Bernice

Toen de behandeling startte was ik best wel onrustig en kon ik mij niet goed concentreren. Later ging dit vanzelf en kwam ik in een diepe ontspanning. Ik voelde op een gegeven moment dat m’n voeten gingen tintelen en dat trok door mijn benen naar boven, naar mijn onderbuik. 

Laura heeft nog twee inzichtkaarten getrokken en dit heeft te maken met “levensdoel”. Maak je geen zorgen of je je levensdoel wel zult vinden. Richt je in plaats daarvan op het dienen van een bepaald doel en vervolgens zal het doel jou van dienst zijn. 

Na de behandeling was ik erg moe maar bleef ik een ontspannen gevoel houden. Ik vond het heel bijzonder om mee te maken. Wil jij dit ook eens ervaren? Ik zou zeggen; Boek een sessie bij Laura!

Chantal

Laura heeft mij een reiki behandeling op afstand gegeven waar ik heel erg tevreden over was. Ik had last van mijn onderrug/stuitje en voelde dat die vast zat doordat ik veel fysieke pijn ervaarde. 

Ik kwam met de hulpvraag of zij deze pijn voor mij energetisch los kon krijgen. Ze hielp mij om de fysieke pijn een plek te geven en mijn rug voelde erna ook een stuk soepeler aan. Het herstel ging sneller dan ik had verwacht.

Ik ben heel erg tevreden over de reiki behandeling die ik heb mogen ondergaan bij Laura.

Bedankt Laura!

Rachida Yaya

Creative writing mum

Boek direct je behandeling(en)

Chat openen
Hai!

Heb je een vraag over één van de diensten die ik aanbied of wil je een healing of cursus boeken, stuur mij dan een berichtje.

Liefs,
Laura