Reiki cursussen

Beste hoogsensitieve vrouw,

Ik begrijp dat je het zat bent om dagelijks overprikkeld thuis te komen. Het kan overweldigend zijn om te veel taken op je te nemen terwijl je niet genoeg energie hebt. Het kan moeilijk zijn om “nee” te zeggen omdat je de lieve vrede wilt bewaren, maar uiteindelijk baal je dat je jezelf hierdoor negeert. Als hoogsensitief persoon ben je zeer gevoelig voor de sfeer om je heen, en negativiteit kan zwaar op je wegen. Het is belangrijk om de signalen die je lichaam je geeft serieus te nemen en jezelf niet te laten beïnvloeden door de emoties van anderen.

Reiki is een holistische benadering die gericht is op het in balans brengen van alle aspecten van jezelf: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Als er klachten zijn op één niveau, kan dit invloed hebben op de andere niveaus. Bijvoorbeeld, als je op een drukke verjaardag bent, kunnen alle prikkels en geluiden ervoor zorgen dat je je moe en onrustig voelt (energetisch), hoofdpijn krijgt (fysiek) en negatieve gedachten hebt over het weggaan (mentaal).

Herken jij jezelf in de volgende situaties:

 • Voel jij je snel moe na een sociale afspraak?
 • Word je beïnvloed door de emoties van anderen en schakel je daardoor van positief naar negatief?
 • Pas jij je constant aan aan anderen, waardoor je jezelf vergeet?
 • Heb je belemmerende overtuigingen die je los wilt laten om je goed te voelen?

Als dit het geval is, kan Reiki je helpen. Met Reiki kun je direct aan de slag en de energie gebruiken wanneer je het nodig hebt. Bijvoorbeeld om ’s ochtends rustig te beginnen en met meer energie en minder prikkels je dag te beginnen, of om jezelf te ontprikkelen na een drukke dag of vergadering.

Reiki kan je helpen om laagje voor laagje los te laten en weer dichter bij jezelf te komen. In je jeugd pas je je vaak aan aan de verwachtingen van anderen en verlies je jezelf uit het oog. Met Reiki kun je deze overlevingsmechanismen loslaten en jezelf zijn. Zo kun je stap voor stap loslaten wat je niet meer dient en dichter bij jezelf komen.

Als je op zoek bent naar een manier om meer rust en balans te vinden, dan kan een Reiki-cursus wellicht iets voor jou zijn.

De voordelen van Reiki kunnen een leven lang meegaan en je helpen om beter om te gaan met stress en emoties.

Hoe fijn is het wanneer je door reiki meer rust ervaart?

Je gaat van:

 • heel moe naar vol energie!
 • van onrustig naar rust
 • heel moe na een activiteit naar voldoende energie om je dag te vervolgen
 • het overnemen van de energie van anderen naar het blijven bij je eigen energie
 • het oppikken van de sfeer ergens naar het blijven bij je eigen gevoel
 • bijkomen na het winkelen naar het rustig vervolgen van je dag
1. Wat is reiki?

Dit woord bestaat uit het Japanse karakters Rei en Ki. Rei staat voor universeel en Ki levensenergie.

Reiki is dus universele levensenergie. Het is een Japanse geneeswijze. De Japanse naam is Usui Shiki Ryoho. Het is een spirituele manier om te helen. Het werkt door middel van handoplegging. Reiki-energie is een spirituele energie, die precies doet wat op dat moment voor iemand het beste is. De energie stroomt daar waar het nodig is. Ik laat de universele energie door me heen stromen, dus ik geef niet mijn eigen energie weg. Ik ben het doorgeefkanaal.

2. De geschiedenis van reiki

Mikao Usui ontdekte het Usui Reiki systeem. Hij is geboren op 15 augustus 1865 in Japan. Hij deelde zijn spirituele lessen als onderdeel naar het pad der Verlichting. Tijdens een 21-daagse vastenmeditatie op de berg Kurama Yama had Mikao op de laatste dag een visioen die hem de laatste inzichten gaf om zijn methode van handoplegging te voltooien. De Reiki kwam daarna eerst naar Hawai. Hierna naar de Verenigde Staten en Canada om vervolgens naar Europa te komen. Pas sinds 1984 is Reiki in Nederland waar in 1986 de eerste Reiki masters werden ingewijd.

3. Wat voel je tijdens een reiki healing?

Dit is per persoon verschillend. De een voelt niets, de ander wordt heel relaxed. Je kunt de energie voelen stromen, tintelingen voelen, warmte, kou, een rommelende buik etcetera. Wanneer ikzelf een behandeling onderga, voel ik de energie letterlijk stromen en warmte. Ook ervaar ik erna een enorme rust.

Mensen die de gewoonte hebben hun gevoelens te verdringen voelen vaak weinig tot niets, omdat zij het contact met hun lichaam verliezen. Maar de Reiki energie werkt altijd.

4. Wat is reiki niet?

Reiki is geen vervanger van de reguliere geneeskunde, maar kan wel een aanvulling hierop zijn.

5. Wanneer geen reiki healing?

Het is beter om geen Reiki healing te krijgen wanneer je een pacemaker hebt. Deze zou namelijk van ritme kunnen veranderen.

Wanneer je medicijnen slikt die bevorderend zijn voor je gezondheid is het niet verstandig. Omdat de reiki energie de medicijnen eerder afbreekt dan dat het lichaam ze kan opnemen. Dit is ook van toepassing bij mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan.

Na de reiki 1 cursus kun jij:

 • Jezelf behandelen met reiki
 • Anderen behandelen met reiki, zowel op een behandeltafel als op een stoel
 • Jezelf leren beschermen tegen energetische overbelasting
 • Meer vertrouwen op je intuïtie en in contact komen met je gevoel
 • Je energie beter leren aarden en in balans brengen
 • Dichter bij jezelf komen en inzicht krijgen in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

 Na de reiki 2 cursus kun jij: 

 • ontvangen van drie Reiki symbolen voor meer diepgang in je healingen
 • leren hoe je op afstand kunt behandelen
 • leren hoe je Reiki naar situaties kunt sturen
 • leren hoe je ruimtes kunt reinigen
 • leren hoe je edelstenen kunt reinigen en opladen
 • werken aan het helen van je innerlijk kind
 • leren werken met de krachtige Reiki-energie van het tweede niveau, die viermaal sterker is dan die van de eerste graad

Na het volgen van een reiki cursus zijn er verschillende voordelen te behalen:

Het vermogen om jezelf en anderen te behandelen met reiki, wat kan bijdragen aan een geestelijke en lichamelijke ontspanning en een algeheel gevoel van welzijn.

Het vergroten van jouw intuïtieve vaardigheden en het dichter bij jezelf komen, waardoor je beter in staat bent om keuzes te maken die goed zijn voor jou.

Het leren werken met symbolen die meer diepgang geven aan jouw behandelingen en jouw vermogen om op afstand te behandelen vergroten.

Het leren reinigen van ruimtes en edelstenen met reiki energie.

Het behandelen van jouw innerlijk kind en het loslaten van belemmerende overtuigingen.

De reiki energie die je kunt kanaliseren na het volgen van de tweede graad is viermaal zo sterk als na de eerste graad, wat kan bijdragen aan krachtigere behandelingen.

Ik twijfel wat betreft de investering.

De investering ligt wat hoger dan de gemiddelde prijs. Dit komt doordat wanneer je bij mij de reiki cursus volgt , je er een aantal extra’s bij krijgt. Dit zijn dingen die ik zelf heb gemist en die ik ook terug hoorde van anderen na het volgen van een reiki cursus.

Je mag in termijnen betalen.

Lees hieronder wat je er extra bij krijgt. 

 

Extra's bij de reiki cursus
 • uitgebreid handboek zodat je dit na de cursus nog kunt nalezen.
 • drie weken lang ben ik bereikbaar per mail en whatsapp voor eventuele vragen.
 • Na drie weken hebben we een call via Zoom om de cursus af te sluiten.
 • Je krijgt een Bodyscan opname om lekker tot rust te komen.
 • Je ontvangt per whatsapp video’s ter ondersteuning. 
Ik twijfel of dit iets voor mij is.

Neem even contact met mij op via reikibyrenes@gmail.com of via de Whatsapp functie hier op mijn site. Dan beantwoord ik je vragen. 

Waar en wanneer worden de reiki cursussen gegeven?

De cursussen vinden plaats op twee verschillende locaties. Op de maandag- tot en met donderdagavond wordt de cursus gegeven bij Centrum Sensibel in Capelle aan den IJssel. Op donderdag (overdag) en vrijdagavond wordt de cursus gegeven bij In2Yoga in Krimpen aan den IJssel. 

Stuur mij een mail of een bericht via de whatsapp functie om samen tot een datum te komen. 

Ik vind de afstand naar wel erg ver.

Het is misschien een eindje rijden, maar je krijgt een hele bijzondere ervaring erbij én je kunt na deze cursus zelf met de universele energie aan de slag. Hoe mooi is dit!

(Ik heb zelf 1,5 uur gereden naar de locatie waar ik mijn reiki 1 cursus volgde en dat was het allemaal meer dan waard.)

Dit zeggen anderen over de reiki cursus:

Ik heb bij Laura de Reiki 1 cursus gevolgd. Zelf ben ik sinds een tijdje bekend met het ontvangen van Reiki behandelingen en ook Laura heeft me eerder op afstand een aantal keer behandeld en dat was altijd heel prettig.

Laura is een warm, enthousiast en rustig persoon die goed kan vertellen welke informatie belangrijk is.
Ik kreeg bij de cursus een mooi handboek die ik af en toe nog eens kan naslaan. Na de inwijdingen en de uitleg ben ik met de zelfbehandeling van 3 weken aan de gang gegaan en Laura stond altijd klaar voor vragen, heel fijn, want je moet het dan toch zelf doen en dat voelde bij mij in het begin een beetje onwennig aan.

Ik heb de cursus en het contact met Laura als heel prettig ervaren. Dank je wel Laura!

Anoniem

De Reiki 1 die ik bij Laura heb gedaan was geweldig. Laura straalt een hele fijne rust uit waardoor je je gelijk op je gemak voelt bij haar.

Ze legt alles duidelijk uit en er is voldoende ruimte voor vragen. Zelfs nu, een aantal weken later, kan ik nog bij haar terecht als ik vragen heb. Echt geweldig.

De ervaring van de inwijding is heel bijzonder. Zodra Laura haar handen op mijn schouder legde voelde ik de energie stromen. Reiki is iets ongrijpbaars maar Laura legt het, i.c.m. haar werkboek, zo helder en duidelijk uit dat alles direct zijn plek weet te vinden. Dikke aanrader!

Eveline Bakker

Back in balance coaching

Laura volg ik al een tijdje. Ze kwam met een cursus reiki 2 met inwijding. Dat sprak mij enorm aan want ik wilde mij meer gaan verdiepen in reiki als aanvulling voor mijn healings.

Ik kwam bij Laura aan en voelde mij heel erg welkom.
De uitleg en de belangrijkste punten zijn heel duidelijk overgebracht. Ik kreeg ook een mooie hand-out mee om alles rustig terug te lezen. De inwijding ervaarde ik als heel fijn, voelde mij kalm en ervaarde een fijne stroom van energie.

Dank je wel Laura voor je warme ontvangst.

Rachida Yaya

Creative writing mum

Reiki 2 review
Centrum Sensibel Capelle aan den IJssel, reiki cursussen

Maandag- tot en met donderdagavond vinden de reiki cursussen in Centrum Sensibel plaats in Capelle aan den IJssel van 18.30 uur tot 21.30 uur.

reiki healing en reiki cursus In2Yoga

Donderdag (overdag) en vrijdagavond vinden de reiki cursussen plaats bij In2Yoga in Krimpen aan den IJssel.

Boek direct je reiki cursus

Chat openen
Hai!

Heb je een vraag over één van de diensten die ik aanbied of wil je een healing of cursus boeken, stuur mij dan een berichtje.

Liefs,
Laura